Ermenistan, Filistin Devleti’ni resmen tanıdı: İsrail’den yanıt gecikmedi!

Ermenistan, Filistin Devleti’ni resmen tanıdı: İsrail’den yanıt gecikmedi!
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Filistin'i devlet olarak resmen tanıdığını açıkladı. İsrail bu gelişmenin ardından, Ermenistan'ın Tel Aviv Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Ermenistan, Filistin devletini resmen tanıdığını açıkladı. Armenpress'in duyurduğu Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Ermenistan'ın uluslararası hukuk ve barış ilkelerine bağlı kalarak Filistin devletini tanıdığı belirtildi. 

İsrail, Ermenistan'ın bu kararına tepki gösterdi ve Ermenistan'ın Tel Aviv Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Filistin'i tanıma kararını kınadı.

FİLİSTİN’DEN MEMNUNİYET

Filistin Devlet Başkanlığı, Ermenistan'ın Filistin'i tanıma kararını memnuniyetle karşıladı ve bunu bölgede barış ve istikrarın sağlanması yönünde önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Ayrıca, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh de Ermenistan'ın kararını memnuniyetle karşılayarak, bunun Filistin halkının kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin zaferi olduğunu ifade etti.

DİĞER ÜLKELERİN TANIMA KARARLARI

Son olarak İspanya, Norveç ve İrlanda 28 Mayıs'ta, Slovenya ise 4 Haziran'da Filistin'i resmen tanıma kararı almıştı. Filistin'i tanıyan Birleşmiş Milletler üyesi ülke sayısı 149'a yükseldi.

FİLİSTİN’İN ÇAĞRISI

Filistin, henüz Filistin'i tanımamış Avrupa ülkeleri ve diğer dünya ülkelerini, 1967 sınırlarına uygun olarak Filistin'i tanımaya ve barış ile istikrarı desteklemeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.