Evinde bu undan olan varsa hemen döksün! Yiyen bin pişman: Zehirli madde tespit edildi

Evinde bu undan olan varsa hemen döksün! Yiyen bin pişman: Zehirli madde tespit edildi
İçerik skandalı gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Bu kez un içeriğinde rastlandı. Açıklama yapıldı, her marketten toplatılıyor. Evinde bu undan olan varsa hemen döksün, içeriğinde zehirli madde tespit edildi...

Dünya genelinde ve Türkiye'de sağlığa zararlı maddeler tespit edilen ürünlere bir yenisi daha eklendi. Almanya Tüketici Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi (BVL) tarafından yapılan açıklamada, ünlü bir un markasında kanserojen madde tespit edildiği ve bu ürünlerin acil olarak toplatılmasına karar verildiği duyuruldu. Zehirli madde içeren unlar, özellikle kansere neden olabileceği gerekçesiyle büyük bir endişe yarattı.

ORGANİK KESTANE UNUNDA KANSEROJEN KÜF MANTARI

Almanya’da satılan ve "Farina di Castagne" adıyla bilinen organik kestane ununda, insan sağlığını tehdit eden aflatoksin isimli küf mantarı tespit edildi. Bu un, özellikle İtalyan fırıncılığında yaygın olarak kullanılıyor ve Almanya genelindeki 16 eyalette satışta bulunuyordu.

AFLATOKSİN NEDİR?

Aflatoksinler, doğal bir küf mantarı türü olup yüksek seviyelerde insan sağlığına ciddi zararlar verebilir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da kansere neden olabileceği belirtilen aflatoksinler, özellikle karaciğer kanseri riskini artıran zararlı maddeler arasında yer alıyor. Bu nedenle, söz konusu ürünün tüketiminin tehlikeli olduğu vurgulandı.

GERİ ÇAĞRILAN ÜRÜN BİLGİLERİ

Almanya’daki yetkililer, zehirli madde tespit edilen bu ürünlerin hızla toplatılacağını açıkladı. Geri çağrılan ürünle ilgili detaylar ise şöyle:

  • Ürün: Organik Kestane Unu (Farina di Castagne Bio)

  • Üretici: Fratelli Castellino s.r.l., İtalya

  • Dağıtıcı: Jura Naturheilmittel GmbH

  • Paket Miktarı: 500 gram

  • Son Tüketim Tarihi: 31.01.2026

  • Parti Numarası: Lot Nr. 15/24

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.