Fetih Hareketi'nden AB'ye Filistin bildirisi çağrısı

Fetih Hareketi'nden AB'ye Filistin bildirisi çağrısı
Fetih Hareketi, İspanya'da kabul edilen Filistin bildirgesinin AB ülkeleri tarafından uygulanmasını ve Filistin’in tanınmasını talep etti.

Fetih Hareketi, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine, İspanya'da düzenlenen Filistin konulu toplantının ardından kabul edilen bildiriyi uygulamaya koyma çağrısı yaptı. Hareket, bildiride Filistin’in bir an önce tanınması ve iki devletli çözüme destek verilmesi yönündeki çağrının memnuniyetle karşılandığını duyurdu.

BİLDİRİNİN İÇERİĞİ VE ÇAĞRILAR

Fetih'ten yapılan açıklamada, AB ülkelerine bildiriyi benimseme ve uygulamaya koyma çağrısı yapıldı. Açıklamada, dünya genelindeki 14 milyon Filistinlinin kaderinin İsrail'in eline bırakılmaması gerektiği vurgulandı. Bildirinin, iki devletli çözümün barış ve güvenliği sağlamanın tek yolu olduğuna dikkat çektiği ifade edildi.

MADRİD TOPLANTISI

İspanya'nın başkenti Madrid'de, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Temas Grubu ülkelerinin dışişleri bakanları ve temsilcilerinin katılımıyla yapılan Filistin konulu toplantıda, İsrail'in Gazze'den çekilmesi ve Filistin’in tanınması için uluslararası topluma çağrı yapılmıştı. Toplantının ardından kabul edilen bildiride, Refah Sınır Kapısı ve Philadelphi Koridoru dahil Gazze'nin tamamından İsrail'in çekilmesi talep edilmiştir.

RİYAD ZİRVESİ VE ULUSLARARASI GİRİŞİM

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 11 Kasım 2023'te düzenlenen İİT-Arap Birliği Olağanüstü Ortak Zirvesi'nde, Türkiye'nin aralarında bulunduğu 8 ülke ve iki örgütün genel sekreterleri, Gazze'deki savaşı durdurmak ve kalıcı barış sağlamak için uluslararası girişimlerde bulunma görevi verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.