Filistin'den Mescid-i Aksa'ya yönelik suç planları uyarısı

Filistin'den Mescid-i Aksa'ya yönelik suç planları uyarısı
Filistin Dışişleri Bakanlığı, radikal Yahudi grupların Mescid-i Aksa'ya yönelik suç planlarının vahim sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, radikal Yahudi grupların Mescid-i Aksa'yı hedef alan tehlikeli planları hakkında bir açıklama yaptı. "Tapınak Dağı Aktivistleri Örgütü" isimli grupların Mescid-i Aksa'nın patlatılmasına yönelik görüntüler paylaşması dikkat çekti.

İSRAİL'İN BASKINLARI VE TAHRİKLERİ

Bu radikal grupların, Mescid-i Aksa ve Kubbetüs Sahra'nın yerine sözde tapınağı resmettikleri belirtilirken, İsrailli bakan ve milletvekillerinin de katılımıyla Aksa'da gerçekleştirilen baskınların gerilimi artırdığı vurgulandı. Radikal Yahudilerin bayraklarla ve dini ayinlerle provoke ettikleri bu baskınların, kutsal mekanlara yönelik tahriklerin bir parçası olduğu ifade edildi.

MESCİD-İ AKSA'NIN BÖLÜNME GİRİŞİMİ

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Mescid-i Aksa’yı zamansal ve mekansal olarak bölme çabaları konusunda da uyarıda bulundu. Radikal Yahudi örgütlerin Aksa’ya yönelik planlarının vahim sonuçlar doğuracağı belirtilirken, bu girişimlerin bölgede büyük bir infiale yol açacağı ifade edildi.

FİLİSTİN VE ÜRDÜN'ÜN ORTAK MÜCADELESİ

Aksa’ya yönelik tehditlere karşı Filistin Yönetimi’nin Ürdün ile koordineli bir mücadele yürüttüğünü belirten bakanlık, uluslararası toplumu da bu ihlallere karşı harekete geçmeye çağırdı. Aksa'nın korunması konusunda uluslararası hukuki ve ahlaki sorumlulukların yerine getirilmediği de dile getirildi.

FANATİK YAHUDİLERİN REKOR BASKINI

İsrail’in 1967 yılında Doğu Kudüs’ü işgal etmesinden bu yana Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen radikal Yahudilerin sayısında büyük bir artış yaşandı. İsrail medyası, bu yıl Aksa’ya 48 bin 144 fanatik Yahudinin baskın düzenlediğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.