Filistin'i tanıyan yeni ülke: Jamaika

Filistin'i tanıyan yeni ülke: Jamaika
İsrail'in Filistin'e yönelik sindirme ve saldırı politikası bazı ülkelerin Filistin hassasiyetini artırdı. İspanya, İrlanda, Malta ve Slovenya'nın Filistin devletini tanımaya hazır olduklarını duyurmasının ardından son olarak somut bir adım da Jamaika'dan geldi. Karayip ülkesi, Filistin'i resmen tanıdığını açıkladı.

İsrail'in sindirme ve saldırı politikası bazı ülkelerin Filistin hassasiyetini artırdı.  Bazı Avrupa ülkelerinin Filistin devletini tanımaya hazır olduğunu belirtmesinin ardından bir başka somut adım da Jamaika'dan geldi. Karayip ülkesi, Filistin Devletini resmen tanıdığını açıkladı. Dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından karar resmen duyuruldu. 

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

Jamaika Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Kamina Johnson Smith, yaptığı basın açıklamasında, ''Jamaikanın İsrail ve Filistin arasında uzun süredir devam eden çatışmayı çözmek için tek geçerli seçenek olarak iki devletli çözümü savunmayı sürdürdüğünü'' ifade etti.

Bölgede gerilimin azaltılmasına yönelik tüm çabaları desteklemeye devam ettiklerini bildiren Smith, tarafları uzlaşmaya davet etti.

Bardabos yönetimi de 20 Nisan'da, Filistin'i tanıma kararı almıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.