Fransa, Almanya ve İngiltere’den İran’a füze tepkisi

Fransa, Almanya ve İngiltere’den İran’a füze tepkisi
Fransa, Almanya ve İngiltere, İran'ın Rusya’ya balistik füze ihracatını şiddetle kınadı ve bu durumun Ukrayna halkının acılarını derinleştirdiğini belirtti.

Fransa, Almanya ve İngiltere, İran'ın Rusya’ya balistik füze ihracatını sert bir şekilde kınadı. Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Rusya ve İran arasındaki silah alışverişine ilişkin ortak bir yazılı açıklama yayımladı.

İRAN'A YÖNELİK YENİ YAPTIRIM SİNYALLERİ

Açıklamada, İran’ın balistik füze ihracatı ve Rusya’nın bu füzeleri satın almasının şiddetle kınandığı belirtilirken, İran’a yönelik yeni yaptırımların gündeme gelebileceği sinyali verildi. İran’ın, Ukrayna’ya karşı savaşan Rusya’ya askeri desteğini artırdığı vurgulanırken, bunun Ukrayna halkının acılarını derinleştireceği ifade edildi.

AVRUPA GÜVENLİĞİNE TEHDİT

İran ve Rusya’nın kışkırttığı gerilimin Avrupa güvenliğine doğrudan tehdit oluşturduğuna dikkat çekilen açıklamada, Fransa, İngiltere ve Almanya’nın İran’ı Rusya’ya yönelik askeri ihracatlar konusunda daha önce uyardığı hatırlatıldı.

İKİLİ HAVA HİZMETLERİ ANLAŞMALARININ FESHİ

Üç ülke, İran’ın Rusya’ya balistik füze ihracatı yaptığını doğrularken, İran ile ikili hava hizmetleri anlaşmalarını feshetmek için harekete geçeceklerini duyurdu. Ayrıca, İran’ın balistik füze programında ve bu füzelerin Rusya’ya transferinde yer alan kişi ve kuruluşların belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü, İran ulusal hava yolu şirketi Iran Air’ın da yeni yaptırımlar kapsamına alınacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.