Fransa, yeni hükümetle yasa dışı göçmenlerin sınır dışı sürecini hızlandıracak

Fransa, yeni hükümetle yasa dışı göçmenlerin sınır dışı sürecini hızlandıracak
Fransa'da yeni hükümet, göç politikalarında sıkı tedbirler alacağını ve yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesini kolaylaştırıcı adımlar atacağını açıkladı.

Fransa'da yapılan erken genel seçimlerin ardından kurulan yeni hükümet, göç politikalarını yeniden şekillendireceğini duyurdu. İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, Ulusal Meclis Kanunlar Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, yalnızca yasa dışı göçü değil, yasal göçü de azaltmak istediklerini belirtti. Hükümetin, göç politikalarının kontrolünü ele alması gerektiğinin altını çizen Retailleau, aksi takdirde kontrolün insan kaçakçılarının eline geçeceğini vurguladı.

GÖÇLE MÜCADELEDE YENİ ADIMLAR

Hükümetin göçle mücadele kapsamında almayı planladığı önlemler arasında, yasa dışı göçmenlerin gözetim merkezlerinde kalma sürelerini 210 güne kadar uzatma ve valilere göçmenlerin sınır dışı edilmesini kolaylaştırma talimatları verme bulunuyor. Retailleau, bu adımların Fransa’nın uluslararası, bölgesel ve ulusal düzeyde göçle mücadelesine katkı sağlayacağını belirtti.

BAŞBAKAN'DAN KONTROL VURGUSU

Fransa Başbakanı Michel Barnier de, yeni yasama yılının başlangıcında yaptığı konuşmada, göç politikalarının yeterince kontrol edilmediğini ifade ederek, ülke sınırlarını daha iyi kontrol etme hedefinde olduklarını açıkladı. Barnier, hükümetin bu konudaki kararlılığını vurguladı.

SİYASİ ÇATIŞMALAR VE YENİ HÜKÜMET

Fransa'daki erken genel seçimlerde solcu dört partinin oluşturduğu Yeni Halk Cephesi (NFP) Ulusal Meclis'te en fazla sandalye sayısını elde etmişti. Ancak hiçbir parti ya da ittifakın salt çoğunluğa ulaşamadığı seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sol ittifakın başbakan adayı yerine merkez sağcı Cumhuriyetçiler (LR) partisinden Michel Barnier’i hükümet kurmakla görevlendirdi.

RN PARTİSİ YENİ HÜKÜMETE DESTEK VERECEK

Aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi, yeni hükümete destek vereceğini belirterek gensoru önergesine katılmayacaklarını açıkladı, bu durum siyasi dengeleri daha da karmaşık hale getirdi.

Bu gelişmeler, Fransa’nın göç politikalarının geleceği ve siyasi iklim üzerindeki etkileri açısından önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.