Fransa'da Michel Barnier'nin yeni kabinesi açıklandı

Fransa'da Michel Barnier'nin yeni kabinesi açıklandı
Fransa Başbakanı Michel Barnier, Elysee Sarayı'nda yeni kabinesini duyurdu. 20 kadın ve 19 erkekten oluşan hükümet, 23 Eylül'de ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yapacak.

Fransa'da 16 Temmuz’da Gabriel Attal ve hükümetinin istifasının ardından Başbakanlık görevine getirilen Michel Barnier, yeni kabinesini açıkladı. Elysee Sarayı Genel Sekreteri Alexis Kohler tarafından duyurulan kabine, erken genel seçimlerden yaklaşık iki ay sonra oluşturuldu.

ANAHTAR BAKANLIKLAR İÇİN YENİ ATAMALAR

İçişleri Bakanlığına Senato'da merkez sağ Cumhuriyetçiler (LR) grubunun başkanı Bruno Retailleau getirilirken, Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı görevine MoDem partili Jean-Noel Barrot atandı. Ekonomi, Finans ve Sanayi Bakanlığına ise 33 yaşındaki Antoine Armand getirildi. Adalet Bakanlığı görevini ise eski solcu milletvekili Didier Migaud üstlendi.

KABİNEDEKİ DİĞER BAKANLAR

Astrid Panosyan-Bouvet, Çalışma ve İstihdam Bakanı olarak görevlendirilirken, Tarım Bakanlığına LR partili Annie Genevard atandı. Eğitim Bakanlığı görevini Anne Genetet üstlenirken, Genevieve Darrieussecq Sağlık Bakanı oldu. Savunma Bakanlığı görevine ise Sebastien Lecornu'nun devam edeceği belirtildi.

İLK TOPLANTI ELYSEE SARAYI'NDA

Fransız halkı yaklaşık iki aydır bu kabineyi bekliyordu. Yeni kabinede 20 kadın ve 19 erkek yer alıyor. İlk Bakanlar Kurulu toplantısı, Elysee Sarayı'nda 23 Eylül'de düzenlenecek.

"BU HÜKÜMETİN GELECEĞİ YOK"

Sol ve çevreci ittifak Yeni Halk Cephesi (NFP) başbakan adayı Lucie Castets, hükümetin sağa kaydığını ve uzlaşı vaadinin yerine getirilmediğini belirtti. Aşırı solcu Jean-Luc Melenchon ise hükümeti sert bir şekilde eleştirirken, aşırı sağcı Ulusal Birlik lideri Jordan Bardella da bu hükümetin geleceği olmadığını vurguladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.