Fransa'da sinagog saldırısı: Şüpheli etkisiz hale getirildi

Fransa'da sinagog saldırısı: Şüpheli etkisiz hale getirildi
Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, polisin Rouen kasabasında bir sinagogu ateşe vermek isteyen silahlı bir kişiyi etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Olay yerinden gelen ilk raporlara göre, polis şüpheliyi vurarak öldürdü.

Bakan Darmanin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama yaparak, ulusal polisin Rouen'de sinagogu ateşe vermek isteyen silahlı bir kişiyi etkisiz hale getirdiğini belirtti. Darmanin, polisin duyarlılığı ve cesareti için tebriklerini iletti.

'BÖLGEDEKİ YAHUDİ TOPLUMU OLAYDAN ETKİLENMEDİ'

Normandiya'daki Rouen kasabasının Belediye Başkanı Nicolas Mayer-Rossignaol, olayın Yahudi toplumunu etkilemediğini ancak kasabanın tamamının şok içinde olduğunu ifade etti.

Fransa basınında yer alan haberlere göre, şüphelinin elinde bir bıçak olduğu ve polise doğru hareket ettiği sırada polis tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı ancak şüphelinin kimliği ve hareket etme nedenleri hala belirlenemedi.

'YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI'

Yerel basına yansıyan haberlere göre, sinagogdan duman yükseldiğinin görülmesi üzerine bu sabah yerel saatle 06.45 sıralarında polise ihbarda bulunuldu. Polis ekipleri, olay yerine geldikten sonra, elinde bir bıçak ve demir bir çubuk olduğu tespit edilen şüpheli erkeği vurdu. Şüphelinin kimliğinin ise henüz tespit edilmediği ifade edildi. Sinagoga giden itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.