Fransa’da sinagoga saldırı: Terör ihtimali araştırılıyor

Fransa’da sinagoga saldırı: Terör ihtimali araştırılıyor
Fransa'nın Hérault bölgesinde bulunan bir sinagogunun önünde patlama meydana geldi. Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, sabah saatlerinde gerçekleşen patlamayı “kundaklama girişimi” olarak nitelendirirken, yetkililer olayın “terörist cinayete teşebbüs” olarak soruşturulduğunu bildirdi.

Fransa'nın güneyindeki Hérault bölgesinde bulunan Beth Yaacov sinagoguna bu sabah bir kundaklama girişimi gerçekleştirildi. Görgü tanıkları ve güvenlik kameraları, patlamayı gerçekleştiren kişinin Filistin bayrağı ve muhtemelen bir tabanca taşıdığını gösterdi.

G Vvh3 5 W4 A A16 T8

BBC News'de yer alan habere göre, Yahudi cemaati lideri Yonathan Arfi, olayın “Yahudileri öldürmeye yönelik bir girişim” olduğunu belirtti. Patlamada bir polis memuru hafif yaralandı. Olay sırasında sinagogda beş kişi bulunuyordu.

EMMANUEL MACRON: PATLAMA TERÖR EYLEMİ 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, patlamayı “terör eylemi” olarak değerlendirdi. Başbakan Gabriel Attal ve İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, olay yerine gitmek üzere yola çıkacak. Attal, saldırıyı “antisemitik bir eylem” olarak kınarken, Darmanin sinagogların etrafındaki güvenlik önlemlerinin artırılacağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.