Gannuşi'nin savunma ekibi: Haksız yere hapis yatıyor, suçlamalar asılsız

Gannuşi'nin savunma ekibi: Haksız yere hapis yatıyor, suçlamalar asılsız
Tunus'ta eski Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi'nin savunma ekibi, yurt dışından para aldığına dair bir kanıt olmadığını belirterek, Gannuşi'nin haksız yere hapis cezasına çarptırıldığını vurguladı.

Tunus'ta, eski Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi'nin savunma ekibi, Gannuşi'nin dış finansman davasında masum olduğunu ve haksız yere hapis cezası aldığını ifade etti. Temyiz Mahkemesi, Gannuşi hakkında verilen 3 yıl hapis cezasını onadı.

"FON ALDIĞINI KANITLAYAN BİR DELİL SUNULMADI"

Savunma ekibi, Gannuşi'nin şahsi veya Nahda lideri olarak herhangi bir yabancı fon aldığını kanıtlayan bir delil sunulmadığını belirtti. Ayrıca, Gannuşi'nin hiçbir reklam veya benzeri sözleşme yapmadığı ve bunu yapmak için kimseyi görevlendirmediği kaydedildi.

"HAZIR OLMAYAN DOSYA İÇİN ACELECİ DAVRANDI"

Açıklamada, Temyiz Mahkemesi'nin dosya içeriğini ele alma konusundaki yetersizliğine vurgu yapılarak, mahkemenin "henüz hazır olmayan dosya için aceleci davrandığı" ifade edildi. Bu nedenle savunmanın gözden geçirilmesi ve hazırlık için erteleme talep edildi.

"DIŞ FON VE LOBİ HİZMETİ ALMAK"

Gannuşi ile birlikte, Nahda Hareketi ve Tunus'un Kalbi Partisi hakkında 2019'daki seçim kampanyasında "dış fon ve lobi hizmeti almak" suçlamasıyla dava açıldığı hatırlatıldı.

"DEVLETİN GÜVENLİĞİNE KARŞI KOMPLO KURMAK"

Tunus'ta ayrıca, "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak" iddiasıyla başlatılan gözaltı operasyonları sonucunda birçok siyasetçi, gazeteci, aktivist, hakim ve iş insanı tutuklandı. Gannuşi'nin, 17 Nisan 2023'te evine yapılan baskınla gözaltına alındığı ve bu durumun ulusal ve uluslararası tepkilere yol açtığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Kays Said ise bazı siyasilerin gözaltına alınmasının "devletin güvenliğine karşı komplo kurmak" ve "ekonomik krizi körüklemeye yönelik adımlar" ile ilgili olduğunu belirtti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.