Gazze'de 25 yılın ardından 'çocuk felci' alarmı: İnsani ateşkesle aşılama başlatıldı
Savaşın gölgesindeki Gazze'de, çeyrek asırdır görülmeyen çocuk felci vakasının yeniden ortaya çıkması büyük bir endişe yarattı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler'in müdahalesiyle başlatılan aşı kampanyası, bölgedeki çocukları koruma altına almak için hayati önem taşıyor.
Birleşmiş Milletler’in öncülüğünde, Gazze’de çocuk felcini durdurmak amacıyla 31 Ağustos’ta planlanandan bir gün önce acil aşı kampanyası başlatıldı. Üç gün sürecek bu insani operasyon kapsamında, yaklaşık 640 bin çocuğa aşı yapılması hedefleniyor. Aşılama çalışmaları, Gazze’nin merkezi bölgesinden başlayarak kuzey ve güney bölgelerine doğru genişleyecek.
BOMBARDIMAN ALTINDA ZORLU ŞARTLAR
Ancak, İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanının devam etmesi, aşılamaların güvenliğini tehdit ediyor. DSÖ yetkilileri, çocukların yüzde 90’ının, dört hafta arayla iki doz aşı alması gerektiğini vurgularken, Filistinli yetkililer gerçek bir ateşkes talep ediyor. İsrail’in son saldırılarında 89 kişinin hayatını kaybettiği ve bunlardan 26’sının son bombardımanda gerçekleştiği bildirildi.
25 YIL SONRA İLK VAKA
Gazze Sağlık Bakanlığı, 25 yıl aradan sonra tespit edilen çocuk felci vakası nedeniyle aşılamaların acil bir ihtiyaç haline geldiğini açıkladı. Bölgedeki bu aşı kampanyası, hem hastalığın yayılmasını önlemeyi hem de savaşın yarattığı insani krizi hafifletmeyi amaçlıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.