Gazze'de 'basına darbe': İsrail 108 gazeteciyi öldürdü

Gazze'de 'basına darbe': İsrail 108 gazeteciyi öldürdü
Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), İsrail'in Filistin'e yönelik sürdürdüğü savaş ve katliam politikası sonucu 7 Ekim'den beri en az 108 gazeteci ve medya çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), İsrail'in Filistin'e yönelik sürdürdüğü savaş ve katliam politikası sonucu 7 Ekim'den beri en az 108 gazeteci ve medya çalışanının öldüğünü bildiren bir inceleme yayınladı.

CPJ'nin ön incelemeleri, 6 Temmuz 2024 itibarıyla katliamın başlamasından bu yana öldürülen 39 binden fazla kişi arasında en az 108 gazeteci ve medya çalışanının da bulunduğunu gözler önüne serdi. Bu, CJP’nin 1992 yılında veri toplamaya başlamasından bu yana gazeteciler için en 'ölümcül dönem' oldu.

GAZETECİLER YÜKSEK RİSKLERLE KARŞI KARŞIYA

Gazze'deki gazeteciler, İsrail kara saldırısı sırasında çatışmayı haber yapmaya çalışırken özellikle yüksek risklerle karşı karşıya kalıyor. Bunlar arasından en yıkıcı İsrail hava saldırıları, kesintiye uğrayan iletişim, tedarik sıkıntısı ve kapsamlı elektrik kesintileri yer alıyor. 

CPJ Program Direktörü Carlos Martinez de la Serna, "Gazze'deki savaş başladığından beri gazeteciler, habercilikleri için en yüksek bedeli, hayatları ile ödüyorlar. Koruma, ekipman, uluslararası varlık, iletişim veya yiyecek ve su olmadan dünyaya gerçeği anlatmak için hala hayati önem taşıyan işlerini yapıyorlar. Her gazeteci öldürüldüğünde, yaralandığında, tutuklandığında veya sürgüne gitmeye zorlandığında, gerçeğin parçalarını kaybediyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.