Gazze'de bilanço artıyor: 36 bin 731 kişi hayatını kaybetti

Gazze'de bilanço artıyor: 36 bin 731 kişi hayatını kaybetti
İşgalci İsrail'in aylardır Filistinlilere yönelik uyguladığı soykırım politikası, bilançoyu gün be gün artırıyor. Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken son 24 saatte 77 kişi hayatını kaybetti. Rejimin, 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı ise 36 bin 731'e ulaştı.

İsrail'in bitmek bilmeyen işgal ve kıyımına son yılların en büyük misillemesiyle yanıt veren Hamas'a, ''savaş durumu alarmı'' ilan edildi. Bu kapsamda terör rejiminin Gazze'ye yönelik operasyonları sürüyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, 245 gündür devam eden saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

SON 24 SAATTE 77 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli noktalarında 8 katliam yaptığı, saldırılarda 77 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 221 Filistinlinin ise yaralandığı kaydedildi. 

Böylece İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 36 bin 731'e, yaralı sayısı 83 bin 530'a ulaştı.

Öte yandan hala enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak sağlık ekipleri sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı kaydedildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.