Gazze'deki gerçek rakamlar tüyler ürpetti: 180 bin kişi öldü iddiası!

Gazze'deki gerçek rakamlar tüyler ürpetti: 180 bin kişi öldü iddiası!
Dünyanın önde gelen tıp dergilerinden Lancet, Gazze'deki ölü sayısının 180 bine ulaşabileceğini öngördü. Dergi, bu tahmini, Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından bildirilen ve bağımsız analizlerle desteklenen verilere dayandırıyor.

7 Ekim 2023'ten bu yana gözünü kan büyüyen İsrail, Gazze'ye tarihinin en ölümcül dönemlerinden birini yaşatıyor. 

Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre, bugüne kadar 37 bin 396 kişi yaşamını yitirdi. Ancak, bu sayı gerçekte çok daha fazla olabilir. Dünyanın önde gelen tıp dergilerinden Lancet'in yaptığı analizler, doğrudan ve dolaylı ölümler göz önüne alındığında, bu çatışmanın sonucu olarak toplam ölüm sayısının 180 bine ulaşabileceğini ortaya koyuyor. Bu kriz, sadece bölgedeki fiziksel yıkımı değil, aynı zamanda insanlığın en temel ihtiyaçlarına erişimin imkansız hale geldiği bir durumu da gün yüzüne çıkarıyor.

ENKAZINA ULAŞILAMAYAN BİNLER VAR

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin verilerine göre, 19 Haziran 2024 itibarıyla, Hamas'ın Ekim 2023'teki saldırısı ve ardından gelen İsrail işgali sonucunda Gazze Şeridi'nde 37 bin 396 kişi hayatını kaybetti. İsrail yetkilileri bu rakamları sorgulasa da, İsrail istihbarat servisleri, Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu verileri kabul ediyor.

BM, 29 Şubat 2024 itibarıyla Gazze Şeridi'ndeki binaların yüzde 35'inin yıkıldığını tahmin edilirken enkaz altında kalan cesetlerin sayısının önemli ölçüde, tahmini olarak 10 binden fazla olduğu düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.