Gazze'deki sağlık çalışanlarından Biden'a çağrı: Silah sevkiyatını durdurun

Gazze'deki sağlık çalışanlarından Biden'a çağrı: Silah sevkiyatını durdurun
Gazze’de gönüllü olarak görev yapan ABD'li sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle silah ambargosu çağrısında bulundu. Çalışanların ABD Başkanı Joe Biden’a gönderdiği mektupta, İsrail'in özellikle kadınlar ve çocukları hedef aldığı belirtiliyor. Gazze'deki sağlık çalışanları, saldırılar sonucunda ölü sayısının resmi açıklamaların çok üzerinde olduğunu ve 92 bini aştığını ifade ediyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 295 gündür sürdürdüğü saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin bilinen sayısı 39 bini geçti. Gazze’deki ABD'li doktor ve hemşireler, Başkan Joe Biden’a bir mektup yazarak, İsrail'in saldırılarda ölenlerin sayısının daha önce açıklanandan çok daha fazla olduğunu öne sürdü. Gönüllüler, ateşkes sağlanana kadar ABD'nin İsrail'e sağladığı diplomatik ve askeri desteğin çekilmesini talep ediyor.

Thumbs B C 4Ea2B6Ea16Fad1742Ce6D3666839D569

ABD Başkanı Joe Biden, eşi Jill Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e gönderilen sekiz sayfalık mektupta, ABD silahlarının İsrail tarafından kullanımına ilişkin yasaların ve uluslararası hukukun ihlal edildiği iddiaları yer aldı. Mektupta, sağlık görevlilerinin İsrail'e tedarik edilen ABD silahlarının kullanımını düzenleyen yasaların ve uluslararası hukukun ihlal edildiğine dair kanıtlar gördükleri belirtildi.

Thumbs B C D75Ba7F173150C6006874C94E8243D62

Doktorlar, “Az sayıda insanı dışarıda bırakırsak Gazze’deki herkes hasta, yaralı veya ikisi birden. Buna yardım çalışanları, uluslararası gönüllüler ve yüksek ihtimalle İsrailli esirler de dahil” dedi ve bölgede büyük bir salgın riski olduğunu söyledi.

Thumbs B C 8Bfba1164Cd80Eddf7761Ee7Fa4Dc020

"KABUSLARI YAŞIYORUZ"

Joe Biden'a açıkça çağrı yapılan mektupta, sağlık görevlileri şu ifadelere yer verdi:

"Başkan Biden, geri döndüğümüzden beri çoğumuzun başına gelen kabusları görmenizi dileriz. Silahlarımızla sakat bırakılan çocuklar ve teselli edilemeyen annelerinin bize onları kurtarmamız için yalvardığı kabusları yaşıyoruz."

Thumbs B C B89Fbaed569E3E9C2Ad3Bbfa759D14Be

"ÇOCUKLARI ÖLDÜREN BİR ÜLKEYİ SİLAHLANDIRMAYIN"

Gazze'de devam eden insani krizin boyutu vurgulanarak, "Vicdanımızın unutmamıza izin vermeyeceği çığlıkları ve feryatları duyabilmenizi dileriz. Gördüklerimizi gördükten sonra, bu çocukları kasten öldüren bir ülkeyi silahlandırmaya devam edeceğinize inanmıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Thumbs B C 1B4327B4513C0D4498824Bb79808D277-1

Son aylarda Gazze'deki hastanelerde gönüllü olarak çalışan 45 cerrah, acil servis doktoru ve hemşire, İsrail saldırılarının "özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik büyük insani kayıplarına" işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.