Gazze hükümeti: İsrail, dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor

Gazze hükümeti: İsrail, dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor
Gazze hükümeti, İsrail'in sivilleri hedef alan saldırılarını örtbas etmek için dünya kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirtti.

Gazze'deki Filistin hükümeti, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki El-Mevasi bölgesinde gerçekleştirdiği katliama ilişkin dünya kamuoyunu yanıltıcı ve uydurma söylemler ürettiğini belirtti. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in Han Yunus'un batısında, "güvenli olduğu" iddia edilen El-Mevasi bölgesinde yerinden edilen sivillerin kaldığı çadırlara düzenlediği saldırıya dair bir açıklama yaptı.

GERÇEKLERİN ÜSTÜNÜ ÖRTME ÇABASI

Açıklamada, "İsrail, Gazze Şeridi'ndeki sivillere yönelik vahşi cinayetlerini örtbas etmek için yalanlar uyduruyor" ifadelerine yer verildi. Saldırıda ölenlerin naaşlarının çıkarılması ve yaralıların tedavi edilmesi için çalışmaların sürdüğü, hastanelerin ve sağlık merkezlerinin çalışamaz hale getirildiği vurgulandı.

İSRAİL'İN ALGI OPERASYONU

İsrail'in dünya medyasında oluşturmak istediği algıya dair açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail ordusu yalanları, sahte beyanları ve uydurma söylentileri yayarak kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Bu, yerinden edilmiş insanların çadırlarını hedef aldığı korkunç katliamı meşrulaştırmaya yönelik başarısız bir girişimdir."

Açıklamada ayrıca, İsrail'in Mevasi'deki yerinden edilmiş sivillere yönelik katliamının sorumluluğunun ABD yönetiminde olduğu kaydedildi.

SALDIRININ DETAYLARI

İsrail savaş uçakları, Han Yunus'un batısında "güvenli olduğu" iddia edilen El-Mevasi bölgesinde yerinden edilen sivillerin kaldığı çadırlara 3 füze saldırısı düzenledi. Saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.