Global Witness: 2023'te 196 çevre aktivisti öldürüldü

Global Witness: 2023'te 196 çevre aktivisti öldürüldü
Global Witness raporuna göre, 2023'te dünya genelinde 196 çevre aktivisti öldürüldü. Kolombiya, çevre savunucuları için en ölümcül ülke olarak öne çıkıyor.

Uluslararası sivil toplum kuruluşu Global Witness, geçen yıl dünya genelinde 196 çevre aktivisti ve toprak savunucusunun öldürüldüğünü açıkladı. Rapor, Latin Amerika'nın çevre aktivistleri için en tehlikeli bölge olduğunu ve cinayetlerin yüzde 85'inin burada gerçekleştiğini belirtiyor.

2012'DEN BU YANA KAYDEDİLEN EN YÜKSEK ÖLÜM

Kolombiya, çevre savunucuları için en ölümcül ülke olarak öne çıkıyor. Geçen yıl ülkede 79 cinayet işlendiği ve bu sayının, 2012'den bu yana tek bir ülke için kaydedilen en yüksek sayı olduğu vurgulandı. Kolombiya'nın ardından Brezilya, Honduras ve Meksika geliyor.

Raporda, ABD, İngiltere, Avrupa ve Asya'da çevre savunucularına yönelik baskılara da dikkat çekiliyor. Bu bölgelerde yasaların giderek daha fazla savunuculara karşı silah olarak kullanıldığı uyarısı yapılıyor.

Global Witness, toprak ve çevre savunucularının toplumların ve gezegenin haklarını koruma konusunda önemli rol oynadığını belirtiyor. Ancak bu savunucular her yıl öldürülmekte, tehdit edilmekte ve suç isnat edilmektedir. Örgüt, bu saldırıların nedenlerini ortaya çıkarmak ve savunucuları korumak için çalışmalarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.