Güney Afrika, Çin ile ticaret açığını daraltmayı hedefliyor

Güney Afrika, Çin ile ticaret açığını daraltmayı hedefliyor
Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Çin ile ticaretlerinde cari dengeyi sağlama ve ticaret yapısını yeniden ele alma hedefinde olduklarını açıkladı.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Çin ile olan ticaretlerinde cari dengeyi sağlama ve ticaret yapısını yeniden ele alma hedefinde olduklarını söyledi. Çin-Afrika İşbirliği Forumu'nun (FOCAC) 9'uncu zirvesine katılmak üzere Çin'e resmi bir ziyaret gerçekleştiren Ramaphosa, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.

GÜNEY AFRİKA TİCARET YAPISINI YENİDEN ELE ALMAK İSTİYOR

Görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, Güney Afrika ile Çin arasındaki ikili ticaret ilişkilerini ele aldığını belirten Ramaphosa, 2022'de 34,3 milyar dolar olan ikili ticaret hacminin 2023'te 38,7 milyar dolara yükseldiğini ifade etti. Ancak, Ramaphosa, Güney Afrika olarak ticaret açığını daraltmak ve ticaret yapısını yeniden ele almak istediklerini vurguladı.

TEK ÇİN POLİTİKASINA SIKI SIKIYA BAĞLILIK

Cumhurbaşkanı Ramaphosa, Çin ile stratejik ortaklığı her alanda ilerletmek istediklerini ve daha sürdürülebilir üretim ve iş yaratan yatırımlar için çağrıda bulunduklarını belirtti. Ayrıca, Çin ile birçok alanda ortak hedeflere sahip olduklarını ve Tek Çin politikasına sıkı sıkıya bağlı kalmaya devam ettiklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.