Güney Afrika'da gıda zehirlenmesi: 6 çocuk hayatını kaybetti

Güney Afrika'da gıda zehirlenmesi: 6 çocuk hayatını kaybetti
Güney Afrika'da bisküvi ve cips gibi ürünlerden zehirlenen 6 çocuk hayatını kaybetti. Zehirlenme vakaları artarken, sağlık ekipleri denetimleri sıkılaştırıyor.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde gıda zehirlenmesinden kaynaklanan çocuk ölümlerinde artış yaşandığı bildirildi. Şubat 2024'ten bu yana, özellikle bisküvi ve cips gibi ürünlerden zehirlenen 6 çocuk hayatını kaybetti. Ülkenin en kalabalık eyaleti olan Gauteng'deki Sağlık Departmanı, bu dönemde eyalet genelindeki okullarda toplam 203 gıda zehirlenmesi vakasının bildirildiğini ve bunlardan 6'sının ölümle sonuçlandığını açıkladı.

EN FAZLA VAKA GAYRİRESMİ YERLEŞİM YERLERİNDE GÖRÜLÜYOR

Gıda zehirlenmesi vakalarının özellikle gecekondu mahalleleri, gayriresmi yerleşim yerleri ve pansiyonlarda yaşayan çocukları etkilediği belirtildi. Bu vakaların büyük çoğunluğunun, bu bölgeler çevresindeki marketlerden alınan bisküvi ve cips gibi ürünlerden kaynaklandığı ifade edildi. Sağlık Departmanı, bu çocuk ölümleriyle ilgili olarak derin endişe duyduklarını belirterek, özellikle okul çevrelerindeki dükkanlarda denetimlerin arttırıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.