Hamas: Husilerin saldırısı İsrail'e doğal bir karşılıktır

Hamas: Husilerin saldırısı İsrail'e doğal bir karşılıktır
Hamas, Husilerin İsrail'e balistik füze saldırısını, İsrail'in Filistinlilere ve Arap dünyasına yönelik saldırılarına bir yanıt olarak değerlendirdi.

Hamas Hareketi, Yemen'deki Husiler tarafından İsrail'in orta kesimlerine atılan balistik füzenin, İsrail'in saldırılarına karşı "doğal bir yanıt" olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Hamas, Husilerin İsrail'e düzenlediği füze saldırısına dair yaptığı açıklamada, bu eylemi Siyonist oluşumun Filistinlilere ve Arap dünyasına yönelik saldırılarına bir cevap olarak nitelendirdi.

"İSRAİL KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMEYECEK"

Açıklamanın devamında, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik saldırılarını durdurmadığı sürece kendini güvende hissedemeyeceği vurgulandı. Hamas, "Direniş cephelerinin Yemen, Lübnan ve Irak'ta yaptıkları, ümmetimizin hakkıdır" diyerek, bu tür eylemlerin Arap dünyasının Siyonist projeye karşı birliği ve direnişin gücünü gösterdiğini ifade etti.

HUSİLERDEN "HİPERSONİK" FÜZE SALDIRISI

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, X sosyal medya platformunda yayımladığı videoda, İsrail'e "hipersonik" balistik füze ile askeri saldırı düzenlediklerini duyurdu. Saldırının ardından İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Yemen'den fırlatılan füzenin ülkenin merkezinde açık araziye düştüğü ve birden fazla noktada saldırı alarmlarının çaldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.