Hamas, İsrail askerlerine saldırdı: Ölü ve yaralılar var

Hamas, İsrail askerlerine saldırdı: Ölü ve yaralılar var
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'nin Han Yunus kentinde patlatılan mayınlı bölgede İsrail askerlerine yönelik saldırılar düzenledi. Saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Filistinli direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentinde mayınlı bir bölgenin patlatılması sonucunda İsrail askerlerinden ölenler ve yaralananların olduğunu duyurdu. Açıklamada, Han Yunus'un doğusundaki el-Fuhari bölgesinde önceden hazırlanmış mayınların patlatılmasıyla birlikte, İsrail ordusuna ait iki asker nakil aracı, bir Merkava tankı ve iki D9 askeri buldozerin hedef alındığı belirtildi. Ayrıca, bölgeye helikopterlerin tahliye için iniş yaptığı kaydedildi.

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te, "Filistinlilere ve Mescid-i Aksa gibi kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı düzenlemişti. İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiğini ve 5,132 kişinin yaralandığını açıkladı.

Filistin'deki Can Kaybı ve Yaralı Sayısı

7 Ekim'den bu yana, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 41,615 Filistinli, bunlardan 17 bini çocuk, 11,378’i kadın olmak üzere hayatını kaybetti. Ayrıca, 96,359 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip edilmektedir.

İSRAİL'İN ASKERİ KAYIPLARI

İsrail ordusu, Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana, 346'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere toplam 713 askerinin öldüğünü, 4,448 askerinin yaralandığını duyurdu.

ÇATIŞMALARDAKİ "İNSANİ ARA"

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te dört günlüğüne verilen ve daha sonra üç gün daha uzatılan "insani ara"da, 81 İsrailli ve 240 Filistinli karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Ancak, İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam ediyor.

BATI ŞERİA VE DOĞU KUDÜS'TEKİ OLAYLAR

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında toplam 719 Filistinli hayatını kaybetti. Bu durum, bölgedeki çatışmaların şiddetinin arttığını ve insani krizin derinleştiğini göstermektedir.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.