Hamas sözcüsünden Netanyahu'ya uyarı: Esirler tabutlarla dönebilir

Hamas sözcüsünden Netanyahu'ya uyarı: Esirler tabutlarla dönebilir
Hamas'ın el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'deki esirleri askeri yollarla kurtarma çabalarının, esirlerin ölümüne yol açabileceğini belirtti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri askeri baskılarla kurtarma ısrarını sert bir şekilde eleştirdi. Ebu Ubeyde, Telegram üzerinden yayımlanan açıklamasında, bu yaklaşımın esirlerin tabutlarla evlerine dönmesi anlamına gelebileceğini söyledi.

"İSRAİL KENDİ ÇIKARLARINI ÖN PLANDA TUTUYOR"

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde İsrailli 6 esirin öldürülmesinden Netanyahu ve İsrail ordusunu sorumlu tutan Ebu Ubeyde, İsrail'in esir takası anlaşmasını engelleyerek kendi çıkarlarını ön planda tuttuğunu savundu. Ebu Ubeyde, İsrail ordusunun hava saldırıları sırasında esirlerden birçoğunu kasten öldürdüğünü de iddia etti.

Ebu Ubeyde'nin açıklamaları, İsrail ordusunun dün Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaştığını duyurmasının ardından geldi. Hamas ise bu esirlerin, İsrail'in Filistin halkına yönelik düzenlediği bombardıman sırasında öldüğünü belirtmişti.

Netanyahu, kalan esirlerin serbest bırakılması için anlaşmaya varmakta kararlı olduğunu savunarak, anlaşma sağlanamamasının sorumlusunun Hamas olduğunu öne sürdü. İsrail tahminlerine göre, Gazze Şeridi'nde 101 İsrailli esir bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.