Hamas yöneticisi Meşal'den ABD ve İsrail'e karşı protesto çağrısı

Hamas yöneticisi Meşal'den ABD ve İsrail'e karşı protesto çağrısı
Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, üniversite öğrencilerini Gazze'ye yönelik saldırılara karşı protesto etmeye çağırdı. Meşal, İslam dünyası ve Arap ülkelerine "Gazze'yi yalnız bırakmayın" mesajı verdi.

Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto etmek için üniversite öğrencilerine seslenerek, ABD ve uluslararası desteği kınamak amacıyla toplanma çağrısında bulundu. İstanbul'da, Lübnan merkezli Uluslararası Kudüs Vakfı tarafından düzenlenen bir etkinlikte video konferansla konuşan Meşal, saldırıların durması için Washington ve dünya kamuoyuna güçlü bir mesaj iletilmesi gerektiğini vurguladı.

Hamas yöneticisi Meşal, "üst düzey askeri kadronun iyi durumda olduğunu"  söyledi

'GAZZE'Yİ TEK BAŞINA BIRAKMAYIN'

Meşal, İslam dünyası ve Arap ülkelerine, "Gazze'yi tek başına bırakmayın" çağrısı yaparak, dünya halklarından Gazze'yi desteklemek için harekete geçmelerini istedi. Batı Şeria'daki gelişmelere de değinen Meşal, intihar eylemlerine geri dönmek istediklerini belirtti ve İsrail'e karşı tüm cephelerde mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. Meşal, aksi takdirde İsrail'in Filistin'i parça parça ele geçireceği uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.