Haniye için Tahran'da cenaze töreni: Binlerce kişi dışarıda bekledi

Haniye için Tahran'da cenaze töreni: Binlerce kişi dışarıda bekledi
İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için büyük bir cenaze töreni düzenlendi. Törene, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yanı sıra üst düzey sivil ve askeri yetkililer katılırken, binlerce kişi de dışarıda bekledi.

İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için büyük bir cenaze töreni gerçekleştirildi.

Tahran Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen cenaze namazını, İran'ın dini lideri Ali Hamaney kıldırdı. Törene, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yanı sıra üst düzey sivil ve askeri yetkililer de katıldı.

Thumbs B C D824Fb3D984A14A4Fa7664F9C4Aacdc0

Sınırlı sayıda kişinin alındığı namaz alanına girebilmek isteyen binlerce kişi üniversite kapısında bekledi. Namaz sonrası büyük bir kalabalık, üniversitenin yanındaki İnkılap Meydanı ve çevresinde toplandı.

G T09 M J J W4 A I Ff K O

Tahran'daki törenin ardından İsmail Heniye, yarın Katar'ın başkenti Doha'da toprağa verilecek.

ABD’Yİ SORUMLU TUTTU

Cenaze namazı öncesinde bir konuşma yapan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Heniyye'ye düzenlenen suikastın ABD koordinasyonuyla gerçekleştirdiğini iddia etti.

Heniyye'nin Filistin için verdiği mücadeleden övgüyle söz eden Kalibaf, "Bu saldırının ABD'nin desteği ve koordinasyonuyla gerçekleştiğini biliyoruz. Bu cinayete doğru zaman ve yerde karşılık vermek görevimizdir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.