Harris, Trump'a karşı farkı açıyor: Salıncak eyaletler seçimi belirleyecek

Harris, Trump'a karşı farkı açıyor: Salıncak eyaletler seçimi belirleyecek
Demokrat Parti’nin Kasım seçimlerindeki adayı Kamala Harris, dikkat çekici bir yükseliş yakaladı. ABD'de yapılan son ankete göre, Harris’in oy oranı yüzde 45’e ulaşırken, Cumhuriyetçi aday ve eski ABD Başkanı Donald Trump ise yüzde 41’de kaldı. Trump’ın oy çoğunluğunun olduğu ‘salıncak eyaletler’ seçim sonucunu belirleyecek.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat Parti Kongresi'nin son gününde Chicago'da düzenlenen etkinlikle başkan adaylığını resmen kabul etmişti.

Bu önemli adımın ardından yapılan ankette, Harris’in kadın ve Hispanik seçmenler arasında Trump’a karşı büyük bir avantaj sağladığı görüldü. Bu iki seçmen grubunun yüzde 49'u Harris'e destek verirken, Trump’a destek oranı yüzde 36’da kaldı.

SALINCAK EYALETLERDE TRUMP ÖNDE

Harris’in genel düzeydeki üstünlüğüne rağmen, Wisconsin, Pennsylvania, Georgia, Arizona, Kuzey Carolina, Michigan ve Nevada gibi kritik eyaletlerde Trump’ın önde olduğu belirlendi.

Bu eyaletlerin ortalamasında Trump yüzde 45 ile Harris’in iki puan önünde yer alıyor. Bu durum, seçim yarışının belirleyici olabilecek bölgelerde hala büyük bir çekişme içinde olduğunu gösteriyor.

CUMHURİYETÇİ CEPHEDEN ‘STRATEJİ’ UYARISI

Trump’ın 2020 kampanyasında görev alan Cumhuriyetçi stratejist Matt Wolking, bu anket sonuçlarının Harris’e karşı yarışmanın Trump için daha zorlu hale geldiğini belirtti.

Ancak Wolking, bu farkın aşılabilir olduğunu ve Trump’ın seçmenleri kendine çekebilmek için stratejisini dikkatle belirlemesi gerektiğini vurguladı. Wolking, özellikle Biden’dan memnun olmayan seçmenleri korkutmadan kazanmanın önemine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.