Harris'in adaylığı seçim dengelerini değiştirdi: 'Salıncak eyaletler'de Trump'ı geride bırakıyor

Harris'in adaylığı seçim dengelerini değiştirdi: 'Salıncak eyaletler'de Trump'ı geride bırakıyor
ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e desteğini açıklaması sonrası, seçim süreci tekrardan şekillendi. ABD'de yapılan son anket, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri için Kamala Harris'in, "salıncak eyaletler" olarak bilinen kritik bölgelerde Donald Trump'ı yaklaşık 4 puan geride bıraktığını ortaya koydu.

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta sürpriz bir kararla 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e desteğini açıkladı.

Yapılan anketler, bu değişikliğin Demokratların seçim stratejisine olumlu yansıdığını gösteriyor. Kamala Harris'in, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ı "salıncak eyaletler" olarak bilinen kritik bölgelerde yaklaşık 4 puan geride bıraktığı belirtiliyor.

DEMOKRATLAR SÜRECİ LEHİNE ÇEVİRDİ

New York Times ve Siena College'in ortaklaşa yürüttüğü ankete göre, Harris, seçimlerin belirleyici olacağı Wisconsin, Pennsylvania ve Michigan gibi eyaletlerde Trump'ı yüzde 50'ye karşı yüzde 46 oranıyla geride bırakıyor. Bu sonuç, Biden'ın çekilmesinin ardından Demokratların seçim momentumunu hızla lehlerine çevirdiğini ortaya koyuyor.

Anket, Harris'in başkan yardımcısı adayı olarak Minnesota Valisi Tim Walz'u açıkladığı hafta, 5-9 Ağustos tarihleri arasında 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu dönemde yapılan anketler, bu değişikliklerin seçmenler üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu gösteriyor. Önceki anketlerde Biden’ın salıncak eyaletlerde genellikle Trump'ın gerisinde olduğu veya eşit sonuçlar aldığı gözlemlenmişti.

Katılımcıların büyük çoğunluğu, Harris’i Trump’a kıyasla daha zeki, dürüst ve sakin olarak değerlendirdiklerini de ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.