Helene Kasırgası'nın vurduğu Güneydoğu ABD'de ölü sayısı 150'yi aştı

Helene Kasırgası'nın vurduğu Güneydoğu ABD'de ölü sayısı 150'yi aştı
Florida eyaletinin kıyı şeridine ulaşan Helene Kasırgası'nın neden olduğu felaketler sonucunda güneydoğudaki eyaletlerde ölü sayısının 150'yi aştığı bildirildi. Başkan Biden, etkilenen bölgeleri ziyaret edecek.

ABD’nin Florida eyaletinin kıyı şeridine geçen hafta ulaşan Helene Kasırgası, bölgedeki olumsuz etkileriyle büyük bir felakete neden oldu. Kasırga, kıyılara yaklaşık 225 kilometre hızla vurdu ve ardından Georgia, Virginia, South Carolina, North Carolina ve Tennessee eyaletlerine yayıldı.

ÖLÜ SAYISINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

Yetkililer, kasırganın şiddetli rüzgar ve yağışlarının etkili olduğu eyaletlerde en az 150 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. İç Güvenlik Bakanlığı Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) da, Helene Kasırgası nedeniyle 1000'den fazla kişinin sığınaklarda kaldığını açıkladı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ VE YARDIM ÇABALARI

Kasırganın ilk vurduğu yer olan Florida'da 1,2 milyondan fazla, Georgia'da 1 milyon, South Carolina'da 1,3 milyon ve North Carolina'da da 600 bin ev ve iş yerinde elektrik kesintisi meydana geldi. Ayrıca, 150 bini aşkın hanenin yardım almak için başvuruda bulunduğu, etkilenen bölgelere gıda ve su yardımı gönderildiği bildirildi.

BAŞKAN BİDEN'IN ZİYARETİ

ABD Başkanı Joe Biden'ın, kasırgadan etkilenen bölgeleri bu hafta ziyaret etmesi bekleniyor. Biden, Florida ve North Carolina'da "afet durumu" ilan ederek, kasırgadan olumsuz etkilenenler için federal yardım talimatı vermişti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.