Hizbullah, İsrail askeri üssüne ve yerleşim birimlerine füze saldırısı düzenledi

Hizbullah, İsrail askeri üssüne ve yerleşim birimlerine füze saldırısı düzenledi
Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri üs ve yerleşim birimlerine füzelerle saldırdığını duyurdu. Saldırılar, Gazze'deki Filistin halkına destek amacıyla gerçekleştirildi.

Hizbullah, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırılara karşılık olarak İsrail'in kuzeyindeki askeri üs ve üç yerleşim birimini füzelerle vurduğunu açıkladı. Yapılan duyuruda, Katzrin, Hagoşrim ve Gesher Haziv yerleşim bölgelerinin bir dizi füzeyle hedef alındığı belirtildi. Ayrıca, Dado Askeri Üssü'ne de 50 füzeyle saldırı düzenlendiği aktarıldı.

Hizbullah, bu saldırıların Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkı ve onurlu direnişine destek vermek amacıyla yapıldığını ifade etti.

558 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, pazartesi sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere toplam 558 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1835 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Lübnan'daki çatışmalar nedeniyle, güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine doğru büyük bir göç dalgası yaşanıyor. İsrail, çatışmalar sonucunda Lübnan sınırındaki kuzey bölgelerden tahliye edilen vatandaşlarının güvenli bir şekilde evlerine dönmesini "savaşın hedefleri" arasında gösteriyor. Bununla birlikte, Hizbullah, bölgedeki çatışmaların ancak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durması halinde sona ereceğini vurguluyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.