Hizbullah'tan 'Aksa Tufanı' saatinde İsrail'e füze saldırısı

Hizbullah'tan 'Aksa Tufanı' saatinde İsrail'e füze saldırısı
Hizbullah, yüzlerce Lübnanlıyı katleden ve Hizbullah'ın üst düzey yöneticilerini öldüren İsrail'e balistik füzeyle saldırdı. Saldırının 7 Ekim 2023'te Filistinli grupların gerçekleştirdiği "Aksa Tufanı" ile aynı saatte düzenlendiği kaydedildi.

Lübnan Hizbullahı’nın Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, sabah 06.30’da, "Kadir 1" tipi balistik füzeyle Tel Aviv banliyölerinde yer alan Mossad karargahı hedef alındı.

Açıklamada, Mossad karargahının Hizbullah’ın üst düzey isimlerine "suikast düzenlemek ve geçtiğimiz günlerde Lübnan genelinde iletişim cihazlarının patlatılmasından sorumlu olduğu" ifade edildi.

Saldırının, Gazze’deki Filistinli grupların 7 Ekim 2023'te düzenlediği ve 11 askeri üs ile 22 yerleşim birimini hedef aldığı "Aksa Tufanı" saldırısıyla aynı saatte gerçekleştirildiği kaydedildi.

Hizbullah'ın saldırısının amacı, "Gazze’deki direnişe destek, Lübnan'ı ve halkını savunmak."

İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın "askeri işlerden sorumlu kıdemli danışmanı" olan ve “sağ kolu” olarak tanımlanan Fuad Şükür'ü, Hizbullah’ın askeri kanadının iki numaralı ismi olduğu belirtilen Rıdvan Gücü komutanlarından İbrahim Akil'i ve "Hizbullah'ın füze sistemlerinin başında bulunan" İbrahim Muhammed Kubeysi gibi çok sayıda üst düzey komutanı düzenlediği saldırılarda öldürülmüştü.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.