İdamı istenen katile af talebi: Kadınlar binlerce mektup yazdı

İdamı istenen katile af talebi: Kadınlar binlerce mektup yazdı
ABD’de yaşayan 30 yaşındaki Wade Wilson, Ekim 2019'da aynı gece iki kadını öldürmekten suçlu bulundu. "Deadpool Katili" lakabıyla bilinen Wilson hakkında istenilen ölüm cezası için son duruşma yaklaşırken, bir grup kadın ‘af kampanyası’ başlattı.

ABD Florida'da yaşayan 30 yaşındaki Wade Wilson, geçen ay Kristine Melton (35) ve Diane Ruiz'i (43) öldürmekten suçlu bulundu. Mahkeme, Wilson’un ölüm cezasına çarptırılması yönünde oy vermesinin ardından bazı kadınlar, akıl sağlığı sorunları, ebeveyn desteği eksiklikleri gibi gerekçelerle idam cezasının geri alınmasını istiyor.

Whatsapp Image 2024 07 19 At 12.22.45

KATİLE YÜZLERCE FOTOĞRAF GÖNDERİLİYOR

Kadınlardan gelen mektuplarda Wilson’ın zehirli madde kullanımı nedeniyle ruh sağlığının kötüleştiği ve hapiste tedavi gördüğü belirtiliyor. Kanada'dan Lindsay Brann, Wilson’ın tedaviyle daha sağlıklı hale geldiğini ifade etti. Wilson ayrıca çevrimiçi olarak 754 fotoğraf ve 65 mektup alırken, toplamda yaklaşık 4 bin mesaj aldı. Lee County Şerif Ofisi, "uygunsuz" oldukları gerekçesiyle 163 fotoğrafı reddetti.

SON DURUM

Wilson'ın ölüm cezası mı yoksa müebbet hapis cezası mı alacağına, İlçe Bölge Yargıcı Nicholas R. Thompson karar verecek. Wilson’ın ceza duruşması 23 Temmuz’da yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.