İletişim Başkanlığı: Türk askeri Irak'tan çıkmayacak

İletişim Başkanlığı: Türk askeri Irak'tan çıkmayacak
İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Irak'la imzalanan Güvenlik Anlaşması çerçevesinde Türk askerinin Irak topraklarından çıkacağı iddiasını yalanladı.

Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nin dördüncüsü 16 Ağustos'ta Ankara'da düzenlendi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in başkanlık ettiği toplantıda iki ülkenin savunma bakanları "Askeri, Güvenlik Koordinasyonu ve Terörle Mücadeleye İlişkin Mutabakat Zaptı"nı imzaladı.

Resim

Anlaşmaya göre Türkiye ile Irak arasında, terörle mücadele kapsamında Bağdat'ta Ortak Güvenlik Koordinasyon Merkezi ve Başika'da da Ortak Eğitim ve İşbirliği Merkezi kurulacak.

'TERÖRLE MÜCADELE YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR'

Anlaşmanın duyurulmasının ardından mutabakat neticesinde Türk askeri güçlerinin Irak topraklarından çıkacağı iddia edildi. İletişim Başkanlığı iddianın doğru olmadığını yayımladığı şu açıklama ile duyurdu:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Irak ve Türkiye arasında imzalanan Güvenlik Anlaşmasında Türk askeri güçlerinin Irak topraklarındaki varlığının sona erdirilmesi hedefleniyor' iddiası doğru değildir.

Türkiye Cumhuriyeti ile Irak Cumhuriyeti arasında imzalanan Askeri, Güvenlik Koordinasyonu ve Terörle Mücadeleye İlişkin Mutabakat Zaptı’nda iddia edildiği gibi bir hüküm bulunmamaktadır. 

Bahse konu mutabakat zaptıyla iki ülke, Bağdat'ta Ortak Güvenlik Koordinasyon Merkezi ve Başika'da Ortak Eğitim ve İşbirliği Merkezi kuracaktır. Bu merkezler, terör örgütlerinin iki ülkenin egemenliğine, güvenliğine ve bölgesel güvenliğe oluşturduğu tehditlerin bertaraf edilmesine imkan sağlayacaktır.

Türkiye'nin terörle mücadelesi yurt içi ve sınır ötesinde kararlılıkla devam etmektedir.

Resmi kaynaklar dışında ortaya atılan iddialara itibar etmeyiniz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.