İngiliz turist kaju meyvesi yüzünden dehşeti yaşadı: "Ağzım alev topuna döndü"

İngiliz turist kaju meyvesi yüzünden dehşeti yaşadı:
Kuruyemişi oldukça lezzetli olan kaju meyvesiyle korkunç bir deneyim yaşattı. İngiliz turist kaju meyvesi yüzünden dehşeti yaşadı...

Yurt dışına çıkan ve yeni tatlar denemek isteyenler için, bazen bu deneyimler beklenmedik sonuçlar doğurabilir. İngiliz turist Thomas Harold Watson'ın yaşadığı olay da bunun en çarpıcı örneklerinden biri. Watson, Meksika'nın Yucatan yarımadasında, yerel bir pazarda satın aldığı bir kaju meyvesi yüzünden dehşet verici bir deneyim yaşadı.

"AĞZIM ALEV TOPUNA DÖNDÜ"

28 yaşındaki inşaat işçisi Watson, Southwest Haber Servisi'ne yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta Campeche'yi gezerken kajunun işlenmemiş meyve halini denemek istediğini belirtti. Sosyal medyada sık sık yurtdışı deneyimlerini paylaşan Watson, meyvenin yenilebilir olduğunu duyduktan sonra merakına yenik düşerek kaju meyvesini satın aldı. Ancak aldığı ilk ısırıkla birlikte acı ve yanma hissi başladı.

Watson, "İlk ısırıkta hissettiğim acıya inanamadım," dedi ve meyvenin adeta ağzında patladığını, ateşin ağzından geçmiş gibi hissettiğini ekledi. Ertesi gün uyandığında yüzü ve dudakları yanmış, kabuklanmış ve adeta asitle kaplanmış gibiydi.

TEHLİKENİN FARKINA SONRADAN VARDI

Watson, daha sonra yaptığı bir araştırma sırasında kaju meyvesinin kabuğunda bulunan kardol ve anakardik asidin, ciltle temas ettiğinde ciddi yanıklara neden olabileceğini öğrendi. Kaju kabuklarını soyan işçilerin ellerinde ve kollarında ciddi yanıklar meydana gelebileceği bilgisine ulaştı.

HASTANEYE GİTMEDİ, ZOR İYİLEŞTİ

Watson, bilmediği bir ülkede ağır bir sağlık faturasıyla karşılaşmak istemediği için hastaneye gitmediğini belirtti. Yaşadığı acı verici yaralarla başa çıkmak zorunda kalan Watson, iyileşme sürecinin uzun ve sancılı olduğunu söyledi. "Dudaklarımın tamamını birkaç gün önce soymayı başardım. Hala yanıklar var ama eskisine göre çok daha iyi." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.