İngiltere Büyükelçisi personele silah çekti: O görüntüler tepki topladı!

İngiltere Büyükelçisi personele silah çekti: O görüntüler tepki topladı!
İngiltere'nin Meksika Büyükelçisi Jon Benjamin, sosyal medyada yayılan bir videoda elçilik çalışanına silah doğrultması üzerine görevden alındı. Olay, Meksika'da yaptığı resmi ziyaret sırasında gerçekleşti.

İngiltere'nin Meksika Büyükelçisi Jon Benjamin, yerel bir elçilik çalışanına silah doğrulttuğu anların sosyal medyada yayımlanmasının ardından görevinden alındı. Olay, uyuşturucu kartellerinin güçlü olduğu Durango ve Sinaloa eyaletlerine yaptığı resmi ziyaret sırasında meydana geldi.

VİDEO İSİMSİZ BİR HESAPTAN YAYILDI

Nisan ayında gerçekleşen olayda, Benjamin'in seyahat ettiği araçtan bir silah alarak meslektaşına doğrulttuğu görülüyor. Videoda aracın durduğu ve meslektaşının yüzünün bulanıklaştırıldığı dikkat çekiyor.

İsimsiz bir sosyal medya hesabı üzerinden yayılan video, yerel personele kötü muameleyi eleştirerek "Meksika'da uyuşturucu tacirleri tarafından her gün cinayetlerin işlendiği bir ortamda, şaka yapmaya cüret ediyor" yorumunda bulundu. 

LİSTEDEN KALDIRILDI

Benjamin, Birleşik Krallık hükümetinin internet sitesinde büyükelçi olarak yer almıyor. İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi çalışanı olarak kalan Benjamin, olayla ilgili yorum taleplerine henüz yanıt vermedi.

FCDO AÇIKLAMA YAPTI

İngiltere Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi (FCDO) konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu olayın farkındayız ve gerekli önlemleri aldık. İç sorunların ortaya çıktığı durumlarda, FCDO'nun bunları ele almak için sağlam insan kaynakları süreçleri bulunmaktadır."

Benjamin, yaklaşık kırk yıllık kariyeri boyunca daha önce Şili, Türkiye, Gana, Endonezya ve ABD'de görev yapmış ve 2021 yılında Britanya'nın Meksika Büyükelçisi olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.