İngiltere, vatandaşlarına Lübnan'dan ayrılma çağrısını yineledi

İngiltere, vatandaşlarına Lübnan'dan ayrılma çağrısını yineledi
İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarının yarın kalkacak uçaklarda yer ayırdıklarını belirterek, bir an önce ülkeden ayrılmalarını istedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Lübnan'da yaşayan İngiliz vatandaşlarına yönelik acil çağrısını yeniledi. Sky News televizyonuna verdiği demeçte, Lammy, Lübnan'daki durumun ciddiyetini vurgulayarak, vatandaşlarının tahliyesi için gerekli adımları attıklarını söyledi. Yarınki tarifeli uçuşlarda yer ayırdıklarını açıklayan Bakan Lammy, Lübnan'da yaşayan İngilizlere ülkeden ayrılmaları gerektiğini belirtti.

700 KİŞİLİK ACİL MÜDAHALE EKİBİ KIBRIS'TA HAZIR

Lammy, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede, bölgedeki gerilimin düşürülmesi ve siyasi çözüm yollarının konuşulduğunu ifade etti. Ayrıca, Lübnan'daki duruma müdahale etmek için 700 kişilik bir acil müdahale biriminin Kıbrıs'ta hazır bekletildiğini aktardı.

İNGİLTERE İNSANİ YARDIM ÇABALARINI DESTEKLİYOR

İran'ın olası bir müdahalesine yönelik soruları da yanıtlayan Lammy, İran'la diplomatik temasların devam ettiğini ve İngiltere'nin bölgedeki insani yardım çabalarına destek verdiğini belirtti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.