Irak ordusu gelişmiş hava savunma sistemiyle donatılıyor

Irak ordusu gelişmiş hava savunma sistemiyle donatılıyor
Irak Başbakanı Sudani, koalisyon güçlerinin çekilmesine hazırlık olarak, Irak Genelkurmay Başkanı Korgeneral Abdulemir Yarullah'a verdiği emirle ordunun gelişmiş hava savunma sistemiyle güçlendirileceğini açıkladı.

Irak Genelkurmay Başkanı Korgeneral Abdulemir Yarullah, Başbakan ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin, uluslararası koalisyon güçlerinin ülkeden çekilmesine hazırlık olarak Irak ordusunun gelişmiş hava savunma sistemiyle donatılması talimatı verdiğini duyurdu.

SUDANİ'NİN TALİMATI

Yarullah, yaptığı açıklamada, Başbakan Sudani'nin yakında koalisyon güçlerinin Irak'taki misyonunun sona erdiğini resmen açıklayacağını belirtti. Bu gelişme, Sudani’nin hükümet programında koalisyonun ülkedeki rolünün sona erdirilmesinin önemli bir yer tuttuğunu gösteriyor.

KOALİSYON MİSYONU SONA ERİYOR

Başbakan Sudani, geçtiğimiz günlerde bir yabancı televizyon kanalına verdiği röportajda, Irak’taki uluslararası koalisyon güçlerinin misyonunun sonlandırılmasının hükümet programında yer aldığını vurgulamıştı. Bu bağlamda, koalisyonun çekilme takviminin kısa süre içinde duyurulacağı ifade ediliyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.