İran, İsrail'e düzenlenen füze saldırısında 'Hipersonik' füze kullandı

İran, İsrail'e düzenlenen füze saldırısında 'Hipersonik' füze kullandı
İran, İsrail'e düzenlenen füze saldırısında ilk kez hipersonik Fettah-1 füzelerinin kullanıldığını duyurdu.

İran devlet televizyonunun bildirdiğine göre, gerçekleştirilen saldırıda, sahip oldukları yüksek hız sayesinde hava savunma sistemlerini aşabilen hipersonik sınıfı Fettah-1 füzeleri kullanıldı. Devrim Muhafızları Ordusu, bu füzelerle, radar ve Arrow 2 ile 3 füzelerini yönlendiren füze savunma sistemini etkisiz hale getirdiğini ifade etti.

SALDIRININ NEDENİ

İran, akşam saatlerinde İsrail'e yönelik bir füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Saldırının, Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşı bir misilleme olduğu belirtildi. İran, İsrail'in bu saldırıya askeri bir yanıt vermesi durumunda "yıkıcı karşılık" göreceği uyarısında bulundu.

"İRAN'LA ÇATIŞMAYA GİRMEYİN"

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, X sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, ülkesinin İsrail'in saldırganlığına karşı meşru hakları çerçevesinde misillemede bulunduğunu belirtti. Pezeşkiyan, "Saldırgan değiliz ancak tehditlere karşı kararlıyız. İran'la çatışmaya girmeyin" ifadelerini kullandı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.