İşgal rejiminden 'okul saldırısı': 11 Filistinli hayatını kaybetti

İşgal rejiminden 'okul saldırısı': 11 Filistinli hayatını kaybetti
İsrail rejiminin, Ekim 2023'ten bu yana Filistinlilere yönelik sürdürdüğü soykırım hız kesmiyor. İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'nde yerlerinden edilmiş olan sivillerin sığındığı iki UNRWA okuluna düzenlediği saldırılarda en az 11 Filistinli yaşamını yitirdi. Öte yandan İsrail ordusunun Refah'a saldırıları sürüyor. İşgal rejimine ait uçakların, Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda Heniyye'nin kız kardeşinin de aralarında bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti.

Tüm dünyanın gözü önünde Filistinlilere soykırım uygulayan terör şebekesi İsrail, saldırılarını sürdürüyor.

UNRWA OKULLARINA SALDIRI

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne yönelik gece boyunca sürdürdüğü saldırılarda Şati Mülteci Kampı ve ed-Derec Mahallesi'nde sığınma merkezi olarak kullanılan Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına ait 2 okulu da bombaladı.

Yeni Projesjxö

11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şati Mülteci Kampı'nda vurulan okuldan aralarında çocukların da olduğu 5 kişinin cesedine ulaşıldığı, ed-Derec Mahallesi'nde bombalanan Abdulfettah Hamud Okulu'nda da 6 sivilin cansız bedenine rastlandığı aktarıldı.

REFAH'A DA SALDIRDI: HENIYYE'NİN KIZ KARDEŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İşgal güçlerine ait uçaklar, diğer yandan Refah'a da saldırılarını sürdürüyor. İsrail'in Şati Mülteci Kampı'nda Heniyye'nin ailesine ait bir eve düzenlediği hava saldırısında en az 10 kişi hayatını kaybetti. 

Gazze kentindeki Muammedani Hastanesi kaynakları da Heniyye'nin kız kardeşi Zahr Abdusselam Heniyye'nin ölenler arasında olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.