İşgalci İsrail uyarmıştı: Gazze-Avrupa Hastanesi tahliye ediliyor

İşgalci İsrail uyarmıştı: Gazze-Avrupa Hastanesi tahliye ediliyor
İşgalci İsrail'in uyarıları üzerine Gazze Şeridi’ndeki az sayıda sağlık merkezinden biri olan Gazze-Avrupa Hastanesi'nin çalışanları, hastanedeki hasta, yaralı ve cihazları tahliye etti.

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını artıran ve adeta soykırımı uygulayan İsrail, Gazze Şeridi’ndeki az sayıda sağlık merkezinden biri olan Gazze-Avrupa Hastanesi'nin çalışanlarını uyarmış ve hastanenin bulunduğu bölgenin boşaltımasını istemişti.

Han Yunus kentindeki Gazze-Avrupa Hastanesi'nden tahliye edilen hasta ve yaralıların kent merkezindeki Nasır Hastanesi’ne nakli başladı.

Hastanenin veya çevresinin bombalanması durumunda zarar görecekleri endişesiyle ekiplerin "hastanedeki tıbbi alet ve cihazları da tahliye etmeye başladığı'' kaydedildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

İşgalci İsrail'in Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, dün X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Filistinlilerden Han Yunus kentinin doğusundaki bölgeleri "güvenlikleri için" acilen boşaltmalarını istemişti.

Kentin doğusundaki Filistinliler, İsrail ordusunun çağrısından saatler sonra El-Mevasi bölgesine doğru göç etmek durumunda kalmıştı.

Refah'ın batısında bulunan ve yerleşim yeri olmayan El-Mevasi'de büyük oranda açık araziler bulunuyor.

Altyapı, kanalizasyon ağları, elektrik hatları, iletişim ağları ve internetten de yoksun olan bölgede, yerinden edilmiş Filistinliler, oldukça zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Evlerini terk edip bu bölgeye sığınanlar, su, gıda, temizlik ve sağlık hizmetleri konusunda büyük yoksunluk yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.