İspanya, Lübnan'daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti

İspanya, Lübnan'daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti
İspanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları sonrası vatandaşlarına bu ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı. Bekaa Vadisi ve güney bölgelere seyahatten kaçınılması istendi.

İspanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik yoğun hava saldırılarının ardından Lübnan’da bulunan vatandaşlarına ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti. Bakanlık, seyahat tavsiyelerini güncelleyerek, vatandaşlarının "her türlü şartta Lübnan'a seyahat etmemesi" gerektiğini vurguladı.

Hükümet, Lübnan’ın özellikle güney bölgelerinin tehlikeli olduğunu belirterek, Bekaa Vadisi ve Litani Nehri güneyine yapılan seyahatlerin de tamamen durdurulmasını istedi.

"ENDİŞE VERİCİ VE DRAMATİK"

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ise İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını "endişe verici ve dramatik" olarak nitelendirdi. Lübnan'da görev yapan İspanyol askerlerinin moralinin yüksek olduğunu belirten Robles, uluslararası hukuka saygı çağrısında bulundu.

"SAVAŞTAN KAÇINILMASI GEREKİYOR"

İspanyol hükümeti, İsrail'in saldırılarına ilişkin derin bir kınama mesajı yayımladı. Açıklamada, "Şiddet sarmalının durması ve her ne pahasına olursa olsun savaştan kaçınılması gerekiyor" denildi. Ayrıca, BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararının uygulanması ve Gazze'de acil ateşkesin bölgedeki gerilimi düşürmek için hayati olduğu vurgulandı.

YÜZLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu tarafından Lübnan'a yapılan 1100 hava saldırısı sonucunda 356 kişi hayatını kaybetti, bunların 24'ü çocuk, 42’si ise kadın. Ayrıca, saldırılarda 1246 kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.