İsrail, cezası biten Filistinliye idari tutukluluk verdi

İsrail, cezası biten Filistinliye idari tutukluluk verdi
Filistinli mahkum, 11 yıllık hapis cezasını tamamladıktan sonra serbest bırakılacağı gün İsrail tarafından idari tutukluluk kararıyla 6 ay gözaltına alındı.

İsrail, 11 yıl hapis cezasını tamamlayan Filistinli Hüsameddin Katnani için serbest bırakılacağı gün idari tutukluluk kararı aldı. Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan ortak açıklamada, Nablus'taki El-Asker Mülteci Kampından olan 30 yaşındaki Katnani'nin, cezasının bitiminde altı ay süreyle idari gözaltına alındığı belirtildi.

"HAKKINDA GİZLİ DOSYA OLDUĞU İDDİASI"

Katnani, 2013 yılında çok sayıda kurşunla yaralandıktan sonra gözaltına alınmıştı. İsrail'in, tutukluları serbest bırakılacakları gün "hakkında gizli dosya" olduğu gerekçesiyle idari tutukluluğa tabi tuttuğu benzer birçok olay bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana idari tutukluluk operasyonlarını artırdığı ve bu uygulamanın tarihteki en yüksek seviyeye ulaştığı vurgulandı. Eylül ayı başı itibarıyla 40'ı çocuk olmak üzere üç bin 323 kişi idari tutuklu bulunuyor.

İSRAİL'İN "İDARİ TUTUKLULUK" UYGULAMASI

İsrail, "idari tutukluluk" adı verilen uygulamayla Filistinlileri suçlama veya yargılama olmadan bir aydan altı aya kadar alıkoyabiliyor. Askeri mahkemeler, herhangi bir suçlama yapmadan ve tehlike oluşturduğu gerekçesiyle bu süreyi beş yıla kadar uzatabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.