İsrail Gazze'deki BM okuluna saldırdı: 18 ölü

İsrail Gazze'deki BM okuluna saldırdı: 18 ölü
İsrail'in Gazze'nin Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki UNRWA okuluna düzenlediği saldırıda 18 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ait El-Cauni Okulu'na düzenlediği saldırıda 18 kişi öldü, 18 kişi ise yaralandı. Ölenlerin arasında çocuklar ve UNRWA çalışanlarının da bulunduğu bildirildi.

"KORKUNÇ VAHŞİ BİR KATLİAM"

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının okulun bulunduğu alana bombalı saldırı düzenlediği ifade edildi. Saldırının, yerinden edilmiş 5 binden fazla sivilin sığındığı okulda meydana geldiği ve "korkunç, vahşi bir katliam" olarak nitelendirildiği belirtildi.

Ayrıca, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Nusayrat Mülteci Kampı'nda 18'den fazla okul ve barınma merkezini bombaladığı, dünya genelinde Gazze'deki sivillere karşı devam eden saldırılara tepki gösterilmesi çağrısında bulunuldu.

iSRAİL'İN OKULA DÜZENLEDİĞİ BEŞİNCİ SALDIRI

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu saldırının İsrail ordusunun El-Cauni Okulu'na düzenlediği beşinci saldırı olduğu vurgulandı. Saldırıda ölenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğu, toplam 18 kişinin yaralandığı bilgisi aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.