İsrail, Gazze'ye saldıracağını söyleyerek göç çağrısı yaptı

İsrail, Gazze'ye saldıracağını söyleyerek göç çağrısı yaptı
İsrail, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bölgelerde saldırı başlatacağını duyurdu ve Filistinlilerden tekrar göç etmelerini istedi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzey kesimindeki bölgelere saldırı başlatacağını duyurdu ve bu bölgelerde yaşayan Filistinlilerden bir kez daha göç etmelerini istedi. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El-Manşiye, Şeyh Zayid ve Meşru Beyt Lahiya mahallelerinin boşaltılması çağrısında bulundu. Adraee, bu bölgelerden İsrail'e roket atıldığını iddia ederek, "Belirlenen alan tehlikeli bir savaş bölgesidir, tahliye bölgedeki tıbbi tesisleri kapsamıyor." ifadelerine yer verdi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden Askalan (Aşkelon) kentine iki roket atıldığını, birinin düştüğünü diğerinin imha edildiğini bildirdi. Gazze Şeridi'nde yaklaşık 2,3 milyon kişi yaşıyor ve İsrail'in saldırıları ve tehditleri nedeniyle Filistinlilerin zorunlu göç çilesi devam ediyor.

Bombaların hedefi olmamak için bölgeden bölgeye savrulan Filistinliler, güvenli bir yer bulmakta zorlanıyor. İsrail ordusu, “güvenli” olarak tanımladığı yerlerin daha sonra da boşaltılmasını istiyor ve buralara da saldırılar düzenliyor.

İsrail, 7 Ekim'de başlattığı saldırılardan bu yana, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri sürekli olarak göçe zorluyor. BM verilerine göre, Gazze'de yaşayan her 10 kişiden 9'u İsrail saldırıları nedeniyle zorla yerinden edildi. Gazze'de oradan oraya savrulan Filistinliler, saldırılar ve gıda sıkıntısının yanı sıra zorunlu göç nedeniyle de büyük zorluklar yaşıyor. BM'ye göre, Gazze'deki Filistinlilerin büyük çoğunluğu ayda bir göç etmek zorunda kalıyor. Saldırılardan kaçan Filistinliler, çaresizlik içinde derme çatma çadırlarda yaşamaya çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.