İsrail gece boyu saldırdı: Gazze'de binlerce kişi hayatını kaybetti

İsrail gece boyu saldırdı: Gazze'de binlerce kişi hayatını kaybetti
İşgalci İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze kentinin doğusundaki bölgelere gece boyunca eş zamanlı olarak aralıksız bombalı saldırılar düzenledi. Gazze kentini sarsan şiddetli patlamalar yaşanırken saldırılarda binlerce kişi hayatını kaybetti.

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de katliama devam eden İsrail, son dönemde saldırılarını artırdı. İsrail savaş uçakları, dün gece Gazze şehrinin doğusundaki Derac, Tuffah ve Eski Şehir gibi çok sayıda bölgeyi yoğun şekilde bombaladı. Bölgede çok sayıda can kaybı ve yaralanan olduğu kaydediliyor.

Görgü tanıkları, Gazze kentini sarsan şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu, patlamanın etkilerinin Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta kesimlerinde de hissedildiğini aktardı.

ŞEHİTLER DİYARI GAZZE

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail'in Gazze kentinin doğusundaki bölgelere dün gerçekleştirdiği saldırılarda onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, saldırılardan önce Gazze'deki bölge halkına yaptığı bildiride, Gazze şehrinin doğusundaki Tuffah, Derac ve Eski Şehir mahallelerinde oturanların bölgeyi tahliye etmeleri ve batıdaki sığınma merkezlerine gitmelerini istemişti.

Bildiride konuya ilişkin ayrıntılara yer verilmezken, İsrail güçleri Gazze'deki Şucaiye Mahallesi'nde 27 Haziran'da karadan saldırılar başlattığını duyurmuştu.

İsrail ordusu, sivillerin hayatından endişe duyduğu yönünde açıklamalar yapmakla beraber bölgedeki çatışmalarda hayatını kaybeden ve yaralananların çoğunu siviller oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.