İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi: Hizbullah’a saldırılar artacak!

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi: Hizbullah’a saldırılar artacak!
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah'a yönelik saldırıların artacağını ve "Hizbullah'ın ödediği bedelin giderek büyüdüğünü" açıkladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah'a karşı gerçekleştirilen saldırıların yoğunluğunun önemli ölçüde arttığını ve bu saldırıların devam edeceğini belirtti. Halevi, "Hizbullah'ın ödediği bedel giderek büyüyor" ifadelerini kullandı.

GÜVENLİK ANLAŞMASI VURGUSU

Halevi, Hizbullah’ın, İsrail’in kuzeyindeki güvenliği sağlamak için yapılacak bir anlaşmayı kabul etmemesi durumunda saldırıların tekrarlanacağına dikkat çekti. Bu açıklamalar, bölgedeki gerilimin daha da artacağına işaret ediyor.

BEYRUT'A HAVA SALDIRISI

İsrail ordusunun 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 45 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırıda 3'ü çocuk, 7'si kadın olmak üzere birçok sivilin de hayatını kaybetmesi uluslararası toplumu endişelendirmişti. Ayrıca, Hizbullah, bu saldırıda 15 mensubunun öldüğünü duyurdu.

BÖLGESEL SAVAŞ İHTİMALİ

Uluslararası toplum, İsrail’in üst üste gelen saldırılarının bölgesel bir savaşı tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor. İsrail, çatışmalar nedeniyle Lübnan sınırındaki kuzey bölgelerden tahliye edilen vatandaşlarının evlerine güvenli bir şekilde dönmelerini "savaşın hedefleri" arasında gösterirken, Lübnan Hizbullahı ise çatışmaların yalnızca İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması halinde sona ereceğini belirtiyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.