İsrail Genelkurmay Başkanı: Hizbullah'ın konuşlanmasına asla izin vermeyeceğiz

İsrail Genelkurmay Başkanı: Hizbullah'ın konuşlanmasına asla izin vermeyeceğiz
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah'ın Lübnan'ın İsrail sınırına yakın bölgelerde yeniden konuşlanmasına asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah'ın Lübnan'ın İsrail sınırına yakın bölgelerde yeniden konuşlanmasına asla izin vermeyeceklerini vurguladı. Halevi, bu konudaki kararlılıklarını, bölgedeki güvenlik durumunu değerlendirdiği açıklamalarında dile getirdi.

HİZBULLAH'A SALDIRILAR DEVAM EDECEK

Halevi, ülkenin kuzeyini ziyaret ederek Lübnan'ın güneyinde karadan işgale katılan İsrail ordusundan tugayların komutanlarıyla bir durum değerlendirmesi yaptı. Ziyaretin ardından görüntülü bir açıklama yapan Halevi, Hizbullah'a ağır darbeler indirdiklerini ve bunun devam edeceğini bildirdi.

HİZBULLAH'IN KONUMLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Açıklamasında, "Hizbullah'ın gelecekte bu yerlerde (Lübnan'ın güneyinde İsrail sınırına yakın bölgeler) konumlanmasına izin vermeyeceğiz" ifadesini kullanan Halevi, bu tehdidin ciddiyetini vurguladı.

SALDIRILARIN BAŞLANGICI

İsrail ordusu, 30 Eylül'de Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını duyurmuştu. Bu saldırılar, bölgedeki gerilimin daha da artmasına neden oldu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.