İsrail 'güvenli bölge' dediği El-Mevasi'yi vurdu: En az 50 kişi hayatını kaybetti

İsrail 'güvenli bölge' dediği El-Mevasi'yi vurdu: En az 50 kişi hayatını kaybetti
Gazze'deki Sivil Savunma Birimi, İsrail'in "güvenli bölge" olduğunu iddia ettiği El-Mevasi bölgesine saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik hava, deniz ve karadan saldırılarını 281. gününde de sürdürüyor.

Bu kez İsrail, Refah'a saldırı öncesinde "güvenli bölge" ilan ettiği Han Yunus'un El-Mevasi bölgesine hava saldırısı gerçekleştirdi. Gazze'deki Sivil Savunma Birimi'nin verdiği bilgiye göre, bu saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti.

ÇADIR KAMPLARI BOMBALANDI

Gazze'deki hükümete bağlı medya ofisi, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail işgal ordusu, Han Yunus'ta yerinden edilmiş kişilerin çadır kamplarını bombalayarak büyük bir katliam gerçekleştirdi. Korkunç katliamda Sivil Acil Durum Servisi üyeleri de dahil olmak üzere 100'den fazla kişi öldü veya yaralandı." şeklinde bir açıklama yaptı.

NASIR HASTANESİ'NDE KRİZ

Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nden bir yetkili, Al Jazeera'ye hastaneye 20'den fazla ceset ve çok sayıda yaralının ulaştığını söyledi. Yetkili, hastanenin daha fazla yaralı kabul edemeyecek durumda olduğunu ve sivil savunma ekiplerinin bombalanan bölgeden yaralıları kurtarmaya devam ettiğini vurguladı.

SALGIN HASTALIK TEHLİKESİ

Gazze'de salgın hastalık tehlikesi de giderek artıyor. Medya ofisi, 71 bin 338 kişinin hepatit virüsüne yakalandığını, kronik hastalığı olan 350 binden fazla kişinin ise İsrail'in Gazze'ye ilaç girişini yasaklaması nedeniyle büyük risk altında olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.