İsrail, Lübnan'a İHA'lar ile saldırdı: 8 kişi hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'a İHA'lar ile saldırdı: 8 kişi hayatını kaybetti
İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında toplamda 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalara göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları, ülkenin güneyindeki Nebatiye kentine yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılar sonucunda 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

NEBATİYE'DEKİ SALDIRILARDA 6 KİŞİ ÖLDÜ

Nebatiye'nin Hiyam beldesine düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısında bir kişi yaşamını yitirdi. Bunun yanı sıra, aynı kentteki Mercayun ilçesine bağlı İbil es-Saki'deki bir eve yapılan saldırıda üç kişi hayatını kaybederken, Abba beldesine düzenlenen başka bir saldırıda da üç kişi öldü. Nebatiye'de toplamda altı kişinin yaşamını yitirmesi, bölgedeki gerilimin ne denli yüksek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

BEKAA KENTİNDEKİ SALDIRILARDA 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Lübnan'ın doğusundaki Bekaa kentinin Raşiya ilçesine bağlı Rafid beldesine yönelik düzenlenen bir diğer saldırıda ise bir kişinin öldüğü, üç kişinin de yaralandığı bildirildi. Ayrıca, Nebatiye'nin Eski Saray bölgesine yönelik hava saldırılarında iki bina tamamen tahrip olurken, başka bir binada kısmi hasar meydana geldi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.