İsrail, Lübnan'a kara harekatı başlattı

İsrail, Lübnan'a kara harekatı başlattı
İsrail, Lübnan'da kara harekatı başlattı. 17 Eylül'den beri hava saldırılarıyla yüzlerce sivili ve bazı Hizbullah yöneticilerini öldüren İsrail'in kara saldırılarına da hava kuvvetleri ile topçu birlikleri eşlik ediyor.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde karadan işgal başlattı. Ordu sözcüsü Daniel Hagari, yazılı açıklamasında, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın alt yapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladıklarını duyurdu.

"Kuzeyin Okları Operasyonu" denilen işgalin, Gazze'deki çatışmalara paralel olarak ve yapılan durum değerlendirmesine göre sürdürüleceği belirtildi.

İsrail savaş uçakları, bölgeyi boşaltma çağrısından hemen sonra başkent Beyrut'un Dahiye bölgesinde, Hizbullah'ın kalesi olarak görülen El-Leyleki, Haret Hireyk ve Burc el-Baracine mahallelerini bombalamaya başladı.

Hava saldırıları, Beyrut'un güneyinde, Hizbullah'ın kalesi olarak görülen Dahiye bölgesindeki El-Leyleki, Haret Hireyk ve Burc el-Baracine mahallelerini hedef aldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun pazartesi günü Lübnan'ın güneyindeki köy ve kasabalar, Bekaa, Baalbek ve başkent Beyrut'a düzenlediği saldırılarda 95 kişinin öldüğü, 172 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.