İsrail, Lübnan'a kara istilası planlamadığını açıkladı

İsrail, Lübnan'a kara istilası planlamadığını açıkladı
İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, Lübnan'a yönelik "kara istilası" düzenlemeyi planlamadıklarını, diplomatik çözümü tercih ettiklerini bildirdi.

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Danny Danon, Lübnan'a yönelik "kara istilası" düzenlemeyi planlamadıklarını ve diplomatik çözümü tercih ettiklerini söyledi. Danon, BM'de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İsrail'in askeri stratejisi ve bölgedeki gelişmelere dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

"KARA İSTİLASI BAŞLATMAYA HEVESLİ DEĞİLİZ"

Danon, "İsrail'in bir cepheyi daha kaldıracak gücü olup olmadığının" sorulması üzerine, geçmişte Lübnan'a ilişkin deneyimlerini dile getirdi. "Kara istilası başlatmaya hevesli değiliz. Ben kendi oğlumu ya da oğullarımızı yabancı bir ülkede savaşmaya göndermek istemiyorum" şeklinde konuştu.

"DİPLOMATİK ÇÖZÜM TERCİH EDİYORUZ"

İsrail'deki sivilleri koruma konusunda kararlı olduklarını belirten Danon, "Diplomatik çözüm tercih ediyoruz. Eğer bu işe yaramazsa karşı tarafa ciddi olduğumuzu göstermek için başka metotlar kullanabiliriz" dedi. Danon, "İnsanların kuzeye dönebilmesi için gereken her şeyi yapmaya hazırız. Amacımız barış ve sükunet sağlamak" ifadeleriyle diplomatik yolları öncelikli olarak değerlendirerek durumu netleştirdi.

BM GENEL KURULU VE GELİŞMELER

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'na katılıp katılmayacağına dair bir soruya yanıt veren Danon, kendisinin 26 Eylül Perşembe günü New York'a gelmesinin planlandığını ve Cuma günü Genel Kurul'a hitap edeceğini açıkladı. Ayrıca, "durumun dinamik" olduğunu ve gelişmelere ilişkin bilgi vereceklerini belirtti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.